Danny Horsch wordt onze nieuwe kapelaan

Kapelaan Danny Horsch wordt met ingang van 1 oktober benoemd tot kapelaan van onze parochiefederatie Emmaüs. Hij is nu nog kapelaan in de parochiefederaties Maasdorpen en Horst-Sevenum. In de zondagsmissen van afgelopen weekend hebben we dit bekend kunnen maken.

Kapelaan Danny Horsch is daarmee de opvolger van onze  kapelaan Francis Sahayam, die naar Schinnen zal gaan. Kapelaan Danny Horsch (41) komt uit Landgraaf. Na een carrière in het bedrijfsleven volgde hij de priesteropleiding aan het grootseminarie Rolduc. Hij werd in 2021 tot priester gewijd. Sindsdien werkte hij voor twee samenwerkingsverbanden van in totaal 21 parochies in het dekenaat Horst. Hier krijgt hij een benoeming voor al de acht parochies van onze parochiefederatie Emmaus. We heten hem van harte welkom en hopen dat hij zich hier goed thuis zal voelen.

Kapelaan Danny Horsch

In de parochiefederatie Tabor (Heythuysen, Kelpen-Oler, Baexem, Grathem en Leveroy) zal in september kapelaan Sancho het pastorale team in parochiefederaties Kana en Tabor van pastoor Patrick Lipsch en kapelaan Rajan Nesaiyan  komen versterken. Sancho wordt in de zomer in het bisdom Trivandrum in Kerala (India) tot diaken gewijd en komt in september terug naar hier als transeunt-diaken, d.w.z. een diaken-op-weg-naar-het-priesterschap. Hij komt uit hetzelfde bisdom als kapelaan Francis Sahayam.