Sponsorloop “Same zorge vaor oos Kepel” en “vaor oos Thee Huisje” in gemeente Leudal.

Waarom?

Verbondenheid en gemeenschapszin voor leefbaarheid in Leudal. Mooie initiatieven, gecreëerd en onderhoud door bevlogen vrijwilligers die opstaan voor een ander. Klaar staan voor elkaar en opkomen voor datgene wat dierbaar is.

Met dit evenement dat uniek is voor een gemeente als Leudal, staan inwoners, verenigingen en bedrijven hand in hand om twee lokale goede doelen te steunen. De Sint Servaaskapel in Nunhem en het theehuisje van het Samen zorgen huis Leudal in Baexem staan centraal tijdens de 100 kilometer run door alle 16 kernen van Leudal. Initiatiefnemer Dirk Jimmink (43) uit Ittervoort wil met deze actie Leudal met elkaar verbinden, voor en door elkaar.

Hoe?

Vanuit elke kern doet ten minste een vereniging mee. Een vereniging als motor van het dorp. Inwoners worden betrokken door een deel van de route mee te rennen of door bij een van de kerken samen een kaarsje aan te steken. Elk kaarsje levert een bedrag op net als elke gerende kilometer. Alle medelopers betrekken hun netwerk om het te sponsoren. Lokale bedrijven worden gevraagd om op te staan en het initiatief te steunen.

Wat?

Beide goede doelen zijn betekenisvolle plekken waar veel inwoners uit Leudal en omstreken hoop, verbinding en solidariteit uit halen. Dat maakt deze doelen zo waardevolle en maakt dit evenement zo krachtig. Beide objecten zijn echter hoognodig toe aan renovatie. Daar zijn forse kosten aan verbonden. Kortom: aan de slag als gemeenschap en “Same zorge vaor oos Kepel en het Theehuisje”!

Wanneer?

Op zondag 28 april zal Dirk om 06.00 uur bij de Sint Margarethakerk in Ittervoort starten en via alle 16 kernen rond 18.40 eindigen bij de Sint-Servaaskapel te Nunhem.

Dirk: “Het zou fantastisch zijn als dit initiatief op grote steun zou kunnen rekenen. De eerste partijen en inwoners hebben zich al gemeld. Bij succes zal het initiatief zeker opvolging krijgen met een andere run en andere betekenisvolle doelen”.