Oproep tot vrede vanuit het Heilig Land

Te midden van alle berichten over Gaza en het Heilig Land hieronder een oproep tot vasten en gebed voor het verkrijgen van vrede van de Latijns-katholieke patriarch van Jeruzalem. Hij heeft opgeroepen tot een dag van vasten en gebed (dinsdag 17 oktober) voor vrede en verzoening in het Heilig Land.

Ook al is deze dag al voorbij, het is een gelovig antwoord in de uitzichtloze situatie waarin wij zo machteloos staan. Het is ook voor ons een oproep te bidden dat degenen voor wie Jeruzalem een heilige stad is tot vrede komen. De bisschoppen van ons land hebben Hieronder het artikel met de oproep tot vasten en gebed (bron: Catholic National Register).

Kardinaal Pierbattista Pizzaballa heeft katholieken aangespoord om tijden van gebed te organiseren met eucharistische aanbidding en het bidden van de rozenkrans “om onze dorst naar vrede, gerechtigheid en verzoening over te brengen aan God de Vader”.

“In deze tijd van verdriet en ontzetting willen we niet hulpeloos blijven. We kunnen niet toestaan dat de dood en zijn angel (1 Kor 15:55) het enige woord is dat we horen,” zei hij in een verklaring van 11 oktober.

“Daarom voelen we de noodzaak om te bidden, om ons hart te richten op God de Vader. Alleen op deze manier kunnen we de kracht en kalmte putten die nodig zijn om deze moeilijke tijden te doorstaan, door ons tot Hem te wenden, in gebed en voorbede, om God te smeken en uit te roepen te midden van deze angst.”

De patriarch zei maandag dat hij bereid was zichzelf in te ruilen voor Israëlische kinderen die door Hamas waren gegijzeld en in Gaza vastgehouden. Hij gaf die opmerking in antwoord op een vraag tijdens een videoconferentie met journalisten in Italië. “Ik ben klaar voor een uitwisseling, wat dan ook, als dit tot vrijheid kan leiden, om de kinderen thuis te brengen. Geen probleem. Er is een volledige bereidheid van mijn kant“, zei hij.